логін / реєстраціяMenu

Поліціянтів, які побили бійця ООС, відсторонили від роботи

30.07.2020 | ПК

В Одеській області поліціянтів, які побили учасника Операції Об’єднаних сил у місті Болграді, відсторонено від роботи. Про це стало відомо 29 липня під час мітингу, у якому взяли участь близько ста учасників ООС, які зібралися в центрі Одеси, на вул. Єврейській, біля будівлі регіонального главку Нацполіції, – повідомляє видання «Тиждень.ua»

Учасники акції вимагали притягнути до відповідальності правоохоронців, які побили учасника бойових дій на сході України Тараса Чернявського. До мітингувальників вийшов заступник начальника главку Сергій Махотін, який заявив, що поліціянтів відсторонено від роботи.

«Службове розслідування з перевірки причетності поліцейських до заподіяння тілесних ушкоджень жителю Болграда триває. Співробітників територіального відділення поліції, які брали участь у конфлікті, відсторонено від виконання службових обов’язків», – сказав Махотін.

Крім того, за фактом завдання тілесних ушкоджень потерпілому розпочато провадження за ст. 125 Кримінального кодексу України. Він додав, що після завершення службового розслідування матеріяли будуть направлені до ДБР.

Потерпілий стверджує, що спочатку інформація про подію була викривлена поліцією Болграда. Зокрема він говорить, що прийшов до поліції у зв’язку із сімейними обставинами (зникла дружина з дітьми). Коли він виходив з будівлі, правоохоронець кинув у нього недопалок, потім на нього напали поліціянти й побили – завдавали ударів по голові, намагалися запхати в рот землю тощо.

Махотін запросив до ГУНП для надання свідчень учасників акції, які володіють додатковою інформацією про подію; відомості будуть долучені до матеріялів службового розслідування та кримінального провадження.

Учасники акції протесту також вимагали розформувати поліцію Болграда.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація