логін / реєстраціяMenu

До складу озброєної банди входив правоохоронець

03.07.2019 | «Проти катувань»

Щодо 5 учасників озброєної банди, які упродовж останніх 5 років здійснювали зухвалі розбійні напади, а також замовні вбивства на території Харківської та Київської областей, завершене досудове розслідування, – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Ілюстраційне зображення (УНІАН)

Розслідуванням встановлено, що протягом 2014–2016 років члени озброєної банди, до складу якої входив працівник одного з територіальних органів СБУ, здійснили серію розбійних нападів на інкасаторські автомобілі АТ КБ «ПриватБанк» та заволоділи грошовими коштами на суму понад 10 млн грн.

Також троє осіб із банди у березні 2019 року мали намір за грошову винагороду позбавити життя головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я, виготовивши та заклавши вибуховий пристрій у під’їзді одного з житлових будинків Києва.

Під час вчинення протиправних дій злочинці завжди використовували автоматичну зброю та вибухівку і лише за щасливим збігом обставин потерпілі отримали лише тілесні ушкодження.

Під час трусів у приміщеннях, якими користувалася банда у Києві та Харківській області, вилучено близько 10 тис. бойових набоїв, 2 кг вибухових речовин (пластиду), понад 20 гранат Ф-1, десятки одиниць зброї, саморобних набоїв тощо.

27 червня 2019 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду. Підозрюваним загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація