логін / реєстраціяMenu

У провадженні щодо «перевертнів у погонах» затримано ще одного фігуранта

17.03.2017 | www.kyiv.gp.gov.ua

Слідчими столичної прокуратури в межах розслідування кримінального провадження щодо злочинної групи з діючих працівників київської поліції, які займалися розбійними нападами та незаконними оборудками з нерухомістю, затримано ще одного фігуранта.

До складу злочинної групи входили троє поліціянтів (32-річний майор столичного главку поліції, 21-річна співробітниця чергової частини та 27-річний капітан, начальник одного із секторів Печерського управління поліції), а також декілька цивільних осіб.

Як установлено слідчими прокуратури, окрім розбійних нападів «на замовлення» та спроби незаконного заволодіння двома квартирами в Києві, 32-річний майор поліції причетний і до інших злодіянь.

Так, у травні минулого року, змовившись із рідним братом, правоохоронець здійснив розбійний напад на території Хмельницької області.

Під вигаданим приводом чоловіки заманили 47-річного місцевого фермера у безлюдне місце, де із застосуванням спецзасобів, що використовуються поліціянтами (гумова палиця та газовий балончик) завдали потерпілому численних тілесних ушкоджень і змусили віддати їм понад 20 тис. гривень та документи на його автомобіль.

Наразі брат поліціянта затриманий, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій). Самому правоохоронцю інкриміновано ще один епізод злочинної діяльності.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Перевіряється можлива участь у вказаних злочинах інших правоохоронців та цивільних осіб.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Відеосюжет телеканалу ЧП.INFO (15.03.2017):

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація