логін / реєстраціяMenu

До викрадення людини причетні правоохоронці

09.10.2017

Як повідомив 5 жовтня Департамент кіберполіції Національної поліції України на своїй сторінці в Facebook, кіберполіція затримала зловмисників, які викрали чоловіка та вимагали у нього пів мільйона гривень.

Гроші вони вимагали нібито за сплату «боргу». Встановлено, що в реалізації злочинної схеми також були задіяні працівники правоохоронних органів спеціального призначення. Наразі триває збирання доказів щодо їх причетності до вчинення злочину. За фактом вчиненого кримінального правопорушення поліціянти розпочали кілька кримінальних проваджень.

Затримані займались шахрайством з банківськими картками, так званим «скіммінгом». Працівникам кіберполіції під час документування злочинної діяльності шахраїв стало відомо, що вони планують вчинити ще один злочин – викрадення людини з метою отримання грошей.

У реалізації цього злочину оперативники з кіберполіції викрили і працівників правоохоронних органів. Вони допомагали зловмисникам у отриманні інформації про місце перебування потерпілого. Інформацію щодо викритих працівників правоохоронних структур передано до відповідних контролюючих органів.

Працівниками Департаменту кіберполіції спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України злочинну групу затримано.

Встановлено, що зловмисники викрали чоловіка у місті Рівному. Звідти вони переправили його автомобілем у Київську область, де методом тортур та фізичного насилля вимагали в нього півмільйона гривень. Гроші потерпілий нібито заборгував одному з учасників злочинної групи.

Під час спецоперації, яку проведено із залученням спецпризначенців, заручника звільнено. У будинку, де його утримували, поліціянти затримали й одного з учасників угрупування. Іншого затримали в Києві за місцем проживання. Правоохоронці встановили, що він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення різного роду злочинів.

Двом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Їх затримано в порядку ст. 208 КПК України та взято під варту без можливості внесення застави.

У той же час тривають слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності співробітників правоохоронних органів, які використовуючи своє посадове становище, надавали допомогу затриманим у вчиненні злочинних дій.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація