логін / реєстраціяMenu

Судитимуть злочинну групу за обвинуваченням у торгівлі людьми

14.07.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно групи осіб, які вчиняли трудову експлуатацію в Олевському та Ємільчинському районах з використанням обману, примусу та вразливого стану і складних життєвих обставин чоловіків. Про це повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

До злочинної групи входили четверо місцевих жителів. Двом з них висунуте обвинувачення у пособництві у торгівлі людьми, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілих (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 149 КК України), одному з них – також у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України). Двом іншим інкримінується торгівля людьми, вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднана з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілих (ч. 2 ст. 149 КК України).

Потерпілі – вісім чоловіків віком від 20 до 50 років, жителі Житомирської та Волинської областей, а також Республіки Білорусі.

Досудовим слідством установлено, що двоє фігурантів справи, попередньо забравши у чоловіків документи під приводом офіційного працевлаштування, використовували їх на різних будівельних роботах та насильно утримували у непристосованих для життя приміщеннях. При поводженні з людьми зловмисники застосовували насильство для придушення їхньої волі, залучали інших осіб для контролю їхнього пересування, незаконними діями припиняли спроби супротиву. Якість харчування також була неналежною.

Під час санкціонованих обшуків у помешканні одного з фігурантів справи правоохоронці вилучили документи потерпілих, у побутових приміщеннях – холодну та вогнепальну нарізну зброю, боєприпаси, вибухівку.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація