логін / реєстраціяMenu

На Харківщині припинена діяльність псевдореабілітаційного центру

26.07.2019 | «Проти катувань»

Харківська місцева прокуратура № 5 спільно з працівниками Слобідського відділу поліції ГУНП в області припинила діяльність незаконного реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних осіб, який функціонував на території району. Про це повідомила пресслужба прокуратури Харківської області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Калюги 24 липня цього року в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного позбавлення волі, або викрадення людей (ч. 2 ст. 146 КК України) на території закладу проведено санкціонований судом трус, у ході якого виявлено 19 громадян віком від 27 до 65 років, які примусово перебували у реабілітаційному центрі нібито з метою лікування.

Громадяни повідомили, що їх виловлювали на вулицях або забирали з дому та привозили до цього центру проти їхньої волі. Там їх примушували підписувати договори щодо начебто добровільного проживання в закладі, відбирали документи, телефони та особисті речі. Щоб «пацієнти» не втекли, за ними постійно стежили, а вікна будинку облаштували металевими решітками.

Слід зазначити, що серед мешканців центру були не тільки громадяни України, але й іноземці. Зокрема, мусульмани. Їх, наприклад, «лікували» християнськими молитвами та примушували проти волі читати Біблію.

Ще одним методом «лікування» алкогольної та наркотичної залежності стали знущання та фізичне насилля.

Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи та особи, причетні до скоєння злочину.

Максимальна санкція статті передбачає 5 років позбавлення волі.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація