логін / реєстраціяMenu

На Київщині викрито 6 псевдореабілітаційних центрів

18.07.2019 | «Проти катувань»

Прокуратура Київської області спільно з ГУ Нацполіції в Київській області викрила злочинне угрупування у складі 5 осіб – громадян Російської Федерації, – які під виглядом «реабілітаційних центрів» займалися трудовою експлуатацією соціально вразливих осіб, – повідомляє пресслужба прокуратури області.

Учасники організованої групи в орендованих Київщині приміщеннях утворили 6 «реабілітаційних центрів», у яких утримували алко- та наркозалежних осіб, безробітних та бездомних, яких заманювали під виглядом надання кваліфікованої допомоги та лікування. Проте замість отримання медичної, психологічної чи будь-якої іншої допомоги такі особи були змушені постійно за вказівкою наглядачів «реабілітаційних центрів» виконувати тяжку фізичну роботу, не отримуючи платні – винагорода за роботу утримуваних ішла учасникам злочинної групи.

Учасників організованої групи затримано у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Київській областях.

Під час санкціонованих трусів за адресами проживання фігурантів, «реабілітаційних центрах» та місцях роботи потерпілих виявлено понад 40 осіб, яких учасники організованої групи завербували та залучили до безкоштовної роботи, у тому числі на хлібному заводі.

Також виявлено та вилучено документи щодо діяльності «реабілітаційних центрів», записи, графіки роботи, анкети завербованих осіб, візитівки, оголошення про діяльність таких центрів, мобільні телефони, за допомогою яких зловмисники спілкувалися між собою та зі своїми «піднаглядними».

Усім учасникам угрупування повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми) та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Підозрюваним загрожує покарання від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація