логін / реєстраціяMenu

Викрита злочинна організація, до складу якої входили правоохоронці

11.04.2019

Військова прокуратура Харківського гарнізону разом з іншими правоохоронцями викрила злочинну організацію, до складу якої входило понад 10 осіб, у тому числі працівники правоохоронних органів, – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Вказані особи упродовж 2013–2019 років вчинили ряд розбійних нападів на інкасаторів на території Харківської та Київської областей, під час яких заволоділи коштами понад 15 млн грн. Крім того, на території Київської області вчинили замах на вбивство головного лікаря Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни.

Тривалий час злочини залишались нерозкритими у зв’язку із входженням до складу банди працівників правоохоронних органів, які сприяли її конспіративності. Зловмисники витрачали гроші на дорогі автомобілі та закордонний відпочинок.

На початку квітня поточного року двох осіб із банди повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних злочинів, вони утримуються під вартою.

10 квітня 2019 року, під час проведення понад 30 санкціонованих трусів у різних областях України в гаражних приміщеннях та за місцями проживання інших членів банди, виявлено та вилучено арсенал зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв та вибухових речовин, частин для складання саморобних вибухових пристроїв.

Під час здійснення нападів члени банди завжди використовували автоматичну зброю та вибухівку і тільки за щасливим збігом обставин потерпілим були заподіяні лише тілесні ушкодження, хоча наміри на вбивство у нападників були чіткими та зрозумілими.

За результатами проведення трусів затримано ще п’ять членів банди. Слідчі (розшукові) дії та обшуки тривають. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаних злочинів.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація