логін / реєстраціяMenu

Одеський суд залишив під вартою фігурантів «справи 2 травня»

05.10.2017 | Марія Павлюк | www.unn.com.ua

Апеляційний суд Одеської області залишив під вартою фігурантів «справи 2 травня» й переніс засідання, витребувавши в обвинувачення додаткові документи. Про це повідомив кореспондент «УНН».

Апеляційний суд Одеської області розглянув скарги колишніх фігурантів «справи 2 травня» щодо терміну їх утримання в СІЗО.

Під час засідання колегія суддів витребувала у сторони обвинувачення відомості про рух документів, що підтверджують автоматичний розподіл справи на суддів Київського районного суду Одеси. За словами захисників, в цьому питанні допущено грубі порушення, бо розпочинав розглядати справу один суддя, а вирок виносив зовсім інший.

При цьому слідчі прокуратури 18 вересня 2017 року змінили правову кваліфікацію статті із ч. 1 ст. 110 ККУ на ч. 2 ст. 110 ККУ, що передбачає більший термін покарання – до 10 років за новою редакцією цієї частини статті.

Адвокати обвинувачених стверджують, що С. Долженков та Є. Мефьодов, беручи участь в автопробігу до Миколаївської області 28 березня 2014 року, своїми діями та висловами не посягали на територіальну цілісність України, а мали на меті вшанувати пам’ять тих, хто поліг у боротьбі проти німецько-фашистських загарбників.

Сергій Долженков. Фото: «Думская»

Наступне судове засідання відбудеться 6 жовтня, де колегія суддів розгляне безпосередньо скаргу щодо запобіжного заходу Долженкову та Мефьодову у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Нагадаємо, Чорноморський міськсуд 18 вересня виніс виправдальний вирок щодо всіх учасників подій травня 2014 року на Грецькій площі.

Згодом суд обрав запобіжний захід щодо двох фігурантів справи «2 травня».

04.10.2017, 18:23

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація