логін / реєстраціяMenu

Суд заарештував двох фігурантів «справи 2 травня» на 60 діб

19.09.2017

Сайт «Радіо Свобода» повідомив 19.09.2017, що фігурантів одеської «справи 2 травня» Євгена Мефьодова та Сергія Долженкова, яких у понеділок разом з іншими виправдав суд у Чорноморську на Одещині, рішенням іншої інстанції – Київського районного суду Одеси, обрано запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб. Таке рішення суду ухвалене після того, як чоловікам оголосили нову підозру – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Суддя Микола Тонконоженко погодився із доводами прокуратури і вирішив взяти Сергія Долженкова під варту, оскільки оголошена стаття не передбачає інших мір запобіжного заходу. Ще до ухвали суду в інтерв’ю «Радіо Свобода» Долженков заявив, що подаватиме позови в Європейський суд з прав людини, якщо державні органи й далі будуть, як він стверджує, тиснути на нього.

Інший затриманий Євген Мефьодов заявив відвід судді. Він наголосив, що його право на захист було порушено – він відмовився від безоплатного адвоката і заявив, що хоче, щоб його захищав київський адвокат Валентин Рибін.

Клопотання про відвід судді Тонконоженка розглядав інший слідчий суддя – Вадим Іванчук. Він не погодився із доводами Мефьодова щодо позбавлення його права на захист. Натомість, погодився із доводами прокуратури, працівники якої наголошували на необхідності взяти Мефьодова під варту для того, щоб він «не намагався вплинути на свідків і не знищив речові докази». Євген Мефьодов в суді заявив, що справі вже близько двох років, а обвинувачення не відповідають дійсності.

Напередодні, 18.09.2017, Прес-служба прокуратури Одеської області повідомила, що категорично не погоджується із виправдувальним вироком щодо всіх осіб, причетних до масових заворушень 2 травня 2014 року, які призвели до загибелі людей, який того дня винесла колегія Іллічівського міського суду.

«В ході судового розгляду представники прокуратури орієнтували суд на призначення обвинуваченим покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років залежно від ступеню тяжкості кримінального правопорушення. Докази, що були отримані слідчими органів поліції та прокуратури Одеської області після передання кримінального провадження центральним апаратом органів внутрішніх справ до Одеси щодо подій 2 травня та надані суду, прийняті не були», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура вже готує апеляційну скаргу на рішення суду.

Дивіться також сюжет телеканалу ЧП.INFO (18.09.2017, 21:45):

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація