логін / реєстраціяMenu

Суд дав дозвіл на затримання фігуранта «справи 2 травня» Ільницького

Іллічівський міський суд 16 серпня надав дозвіл на затримання фігуранта «справи 2 травня» Владислава Ільницького, який напередодні втік до Росії.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області, також суд задовольнив клопотання про оголошення його у розшук.

«До матеріалів справи суд долучив відповідь прикордонної служби щодо відсутності інформації про офіційний перетин цим обвинуваченим державного кордону», – мовиться у повідомленні.

У прокуратурі також додають, що суд вирішив виділити в окреме провадження та зупинити судовий розгляд стосовно обвинуваченого до його розшуку, а щодо інших обвинувачених у «справі 2 травня» триває судовий розгляд.

Вранці 12 серпня в московському аеропорту «Домодєдово» затримали одного з фігурантів «справи 2 травня» Владислава Ільницького. Чорноморський міський суд Одеської області, де розглядається справа, відклав засідання на 2 дні для перевірки обставин затримання.

За даними російського політолога, керівника «Центру євразійських досліджень» Володимира Корнілова, Ільницького після того, як добу протримали в «Домодєдові», вже депортували до «третьої країни», з якої той прибув літаком до Росії. За словами Корнілова, ця неназвана країна (російське видання «Взгляд» написало, що це Молдова) «його запросто передасть на розправу» до України. За деякими даними, Ільницький після того таки знову в’їхав на територію Росії.

Чорноморський міський суд Одеси розглядає справу «2 травня» з червня 2017 року. Починаючи з осені 2014 року, справу слухали в трьох одеських районних судах. Проте через різні причини, зокрема, відводи, відпустки, лікарняні і процедурні особливості, в Одесі не залишилося суддів, які б могли розглядати справу «2 травня».

Загалом 2 травня 2014 року під час сутичок у центрі Одеси загинуло 48 людей, також близько 200 осіб були поранені.

Проросійський демонстрант під час сутичок в Одесі 2 травня 2014 року

Станом на 28 квітня цього року в організації сутичок українських і проросійських активістів зі стріляниною, що сталися на Грецькій площі Одеси 2 травня 2014 року та призвели до загибелі шістьох людей, обвинувачуються понад 20 «антимайданівців». П’ять фігурантів справи перебувають під вартою. Це – Сергій Долженков, Сергій Корчинський, Владислав Романюк та громадяни Росії Євген Мефьодов і Максим Сакаулов. Їхню справу розглядає Малиновський районний суд Одеси.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація