логін / реєстраціяMenu

Поліціянти застосували до пенсіонера кайданки

14.07.2020 | ПК

У Чернівцях правоохоронці затримали пенсіонера, застосувавши до нього спецзасоби – кайданки. Інцидент трапився поблизу стихійного ринку на вулиці Комарова. Відеозапис цієї пригоди з’явився у мережі, – повідомило 12 липня видання «Молодий буковинець».

На відеозапису інциденту видно, що патрульні про щось сперечаються із сивочолим чоловіком. Пізніше правоохоронці вирішили одягнути на чоловіка наручники. Люди, які стояли поруч, емоційно відреагували на інцидент. Вони звинувачували правоохоронців у перевищенні службових повноважень, – пише видання.

Начальник управління патрульної поліції Чернівецької області Олег Йосипів висловив обурення з приводу інциденту.

«Так, я, так само як і ви ОБУРЕНИЙ… (стосується сьогоднішньої ситуації на вулиці Комарова). Проте, давайте не робити поспішних висновків… Так, ми також люди, все розуміємо… Ми поважаємо кожного! Ми поважаємо людей похилого віку!!! Проте, є закон, за дотриманням якого ми стежимо!» – цитує «Молодий буковинець» допис Йосипова у фейсбуку.

Як повідомила 13 липня пресслужба прокуратури Чернівецької області, «за результатами моніторингу джерел інтернет-ресурсів встановлено, що 12 липня 2020 року працівники Управління патрульної поліції в Чернівецькій області, перебуваючи у м. Чернівці поблизу ринку на вулиці Комарова, перевищуючи службові повноваження, із застосуванням фізичного насильства та спецзасобів – кайданок, затримали пенсіонера, чим завдали останньому тілесні ушкодження. Вказаними протиправними діями правоохоронці порушили вимоги ч. 5 ст. 43 Закону України „Про Національну поліцію“, якою заборонено застосування фізичної сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї до осіб з явними ознаками старості.

Прокуратурою Чернівецької області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівниками Управління патрульної поліції у Чернівецькій області, що супроводжувалися застосуванням спеціальних засобів або були болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, за відсутності ознак катування)».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація