логін / реєстраціяMenu

Судитимуть трьох одеських правоохоронців

29.01.2020 | Проти катувань

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох одеських правоохоронців – їх обвинувачують у перевищенні влади або службових повноважень та в завідомо незаконному приводі (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 371 КК України), – повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що старший оперуповноважений та двоє оперуповноважених здійснили завідомо незаконний привід із застосуванням кайданок громадянина, якого слідство вважало причетним до викрадення чужого майна.

Далі, перебуваючи в одному зі службових кабінетів відділу поліції, правоохоронці застосували до громадянина незаконні заходи фізичного впливу – завдали ударів руками та ногами по голові та тулубу потерпілого.

Внаслідок цього громадянин отримав середнього ступеню тяжкості тілесні ушкодження у вигляді переломів ребер зі зміщенням уламків та розвитком правобічного пневматораксу (скупчення повітря в плевральній порожнині).

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація