логін / реєстраціяMenu

Побиття та погрози зброєю – поліціянта повідомлено про підозру

27.02.2020 | Проти катувань

Підозру в перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством та застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 КК України) оголошено колишньому співробітнику Лівобережного відділення поліції (місто Маріуполь, Донецька області). Про це повідомляє на своєму сайті ДБР.

Слідством встановлено, що 11 січня 2018 року оперуповноважений виїхав у складі слідчо-оперативної групи на повідомлення про те, що в певному помешканні є бойова граната. Під час огляду будинку прибув його власник та вимагав від поліціянтів пояснень. Правоохоронець у грубій формі наказав чоловікові залишити домоволодіння, а потім застосував фізичну силу – викрутив вказівний палець, завдав ударів по тулубу і обличчю громадянина та його родича, що стояв поруч.

Потім правоохоронець видобув із кобури табельну вогнепальну зброю – пістолет Макарова, пересмикнув затвор та спрямував його у бік чоловіків. Поліціянт припинив свої протиправні дії тільки після зауваження колег.

Власник будинку отримав закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. Досудове розслідування триває.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація