логін / реєстраціяMenu

Поліціянту, який побив пенсіонера, оголошено підозру

28.10.2019 | Проти катувань

Колишньому дільничному офіцеру поліції одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Харківській області оголошено підозру у вчиненні хуліганських дій, – повідомляє сайт Державного бюро розслідувань.

Досудовим розслідуванням встановлено, що поліціянт у салоні трамваю почав бити пенсіонера кулаками в обличчя. Причиною таких дій стало зауваження чоловіка щодо поведінки правоохоронця стосовно жінки з інвалідністю. Як наслідок, пенсіонер отримав легкі тілесні ушкодження.

Дії працівника поліції кваліфіковано як хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, колишньому правоохоронцю загрожує штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, у серпні біжучого року в Харкові дільничний інспектор поліції побив 68-річного чоловіка. Постраждалий з дружиною повертався додому на трамваї з онкодиспансеру. Поруч у кріслі, призначеному для інвалідів, сидів молодик у червоній футболці. Жінка нахилилася і тихо вказала, що пасажир займає спеціальне місце, додавши, що може показати посвідчення по інвалідності. Однак хлопець відповів нецензурною лайкою. Коли жінка спробувала його ввічливо пожурити, той відповів: «Та ти, сука стара, вчити мене будеш?».

«Коли я це почув, я смикнув хлопця за плече, кажу: „Ти що, зовсім з глузду з’їхав, вона тобі в бабусі годиться“. Мені здавалося, що це якийсь несамовитий чоловік. Він мовчки повернувся і вдарив мене кулаком в обличчя. Я кинувся на нього у відповідь, зав’язалася бійка», – розповів тоді пенсіонер.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація