логін / реєстраціяMenu

У МВС вибачилися за побиття журналістів під час штурму Святошинського суду

25.10.2017 | tyzhden.ua

Поліція буде розслідувати інцидент з побиттям журналістів під час штурму спецпризначенцями Святошинського суду Києва. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час зустрічі з журналістами в Києві.

На зустрічі, зокрема, були присутні журналісти, що постраждали від дій поліції під час штурму суду: журналіст УНІАН Сергій Лефтер, журналіст «Громадського» Дмитро Реплянчук, а також шеф-редактор «Громадського» Ангеліна Карякіна. На зустрічі також був присутній начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Яровий попросив вибачення в журналістів та пообіцяв сприяти у розслідуванні інциденту. Він також запевнив, що за фактом нападу має бути проведена службова перевірка.

Як повідомлялося, 23 жовтня у Святошинському суді Києва Коханівському намагалися обрати запобіжний захід, однак засідання перенесли на 24 жовтня. Захист Коханівського заявив, що до того часу спливе термін попереднього затримання, і поліція не має права конвоювати його знову до ізолятора. Це стало причиною того, що група прихильників Коханівського забарикадувалася в залі засідання Святошинського районного суду Києва. Прихильники Коханівського провели ніч у залі суду. Вранці працівники поліції взяли штурмом залу Святошинського районного суду. Затримали понад 30 людей. Під час штурму представники поліції особливого призначення побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука та журналіста УНІАН Сергія Лефтера, якого, крім того, ще й затримали.

Згодом Державна судова адміністрація України повідомила, що попередні збитки, які поніс Святошинський районний суд Києва унаслідок заворушень у ніч на 24 жовтня, становлять понад 500 тис. гривень.

Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалою (позивний «Рем») виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у «Рема» з пістолета гумовими кулями.

24.10.2017, 22:32

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація