логін / реєстраціяMenu

Працівники поліції піддали журналіста тортурам

06.12.2017 | Сергій Пархоменко | censor.net.ua

5 грудня працівники Національної поліції України в грубій формі, з порушеннями чинного законодавства, перешкоджали діяльності журналіста видання Ukrpress.info, експерта Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. О. Никонорова Ігоря Рудича, який на вулиці Костьольній висвітлював події довкола затримання лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі.

Поліціянти в грубій формі повалили журналіста на підлогу, натягнули на руки так звану стяжку (пластикові кайданки, в них практично неможливо рухатися,завдають страшного болю, їх застосування прирівнюється до тортур), наступили ногою на обличчя і тримали його так півтори години, після чого відвезли в Шевченківське рай управління МВС в м. Києві де, по прибутті адвоката, відпустили.

«Попри те, що я представився, попри те що я мав із собою посвідчення й просив принаймні замість стяжки одягнути кайданки, представники поліції все одно пішли на правопорушення. У мене залишилися сліди на руках і обличчі внаслідок застосування правоохоронцями невмотивованої сили», – каже журналіст.

Сергій Пархоменко,
директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД

05.12.2017, 19:39

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація