логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: суддю підозрюють в ухваленні неправосудних рішень

31.07.2018

Генеральна прокуратура 30.07.2018 повідомила про підозру колишню суддю Дніпровського районного суду міста Києва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки).

Підозрюваній інкримінується вчинення вищевказаних протиправних дій у період 18–19 лютого 2014 року щодо двох осіб, яких затримали та притягнули до кримінальної відповідальності нібито за участь у масових заворушеннях із явними та грубими порушеннями вимог кримінального процесуального законодавства, а нею, як слідчим суддею, постановлено завідомо неправосудне рішення про їх тримання під вартою.

Готується клопотання слідчому судді про застосування до підозрюваної відповідного запобіжного заходу та вживаються дії, спрямовані на встановлення її місцеперебування.

Як повідомлялося, раніше у цьому кримінальному провадженні оголошено про підозру у вчиненні аналогічних злочинів у той же період часу колишнього заступника голови Дніпровського суду міста Києва.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація