логін / реєстраціяMenu

Суддів підозрюють в ухваленні завідомо неправосудного рішення під час Майдану

13.04.2018 | www.gp.gov.ua

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжують вживатися заходи щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності суддів і правоохоронців, причетних до протиправних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні–лютому 2014 року.

Так, 11.04.2018 повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 375 КК України одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду м. Києва і двом суддям цього суду у постановленні 06.02.2014 у складі колегії суддів завідомо неправосудної ухвали про відмову у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту арештованого та залишення у силі незаконної ухвали судді місцевого суду про застосування до завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, якого правоохоронці незаконно затримали 24.01.2014 на бульварі Л. Українки в м. Києві з декількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях.

Крім того, колишньому заступнику керівника цього суду інкримінується також і незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, відповідальність за яке передбачена ст. 376-1 КК України.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання та збираються докази щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення цих злочинів.

Довідково: ч. 2 ст. 375 КК України – постановлення суддями завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, вчинені з корисливих мотивів та в інших особистих інтересах – карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

12.04.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація