логін / реєстраціяMenu

У психоневрологічному інтернаті на Дніпропетровщині виявлені серйозні порушення

У Верхівцевському психоневрологічному інтернаті Дніпропетровської області є порушення, які потребують негайного усунення. Це засвідчили під час моніторингового візиту до інтернату працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого разом з регіональним представником Уповноваженого у Дніпропетровській області.

Керівництво інтернату докладає зусиль для підвищення рівня життя підопічних: в житлових кімнатах проводяться ремонти, в одному з корпусів закінчується реконструкція, замінено усі вікна, дах і наразі утеплюється фасад. Під час спілкування з підопічними скарг на харчування не надходило.

Проте під час візиту були виявлені порушення, які потребують негайного вирішення. Так, мешканки житлового корпусу № 2, який персонал називає «закритим», мали дуже неохайний вигляд. Більшість з них була у старому, брудному й подертому одязі, в розірваному літньому взутті, тоді як на складі вдосталь нового одягу та взуття. Окрім цього, в кімнатах корпусу відсутні приліжкові тумби й шафи, підопічні не мають де зберігати свої речі, тому деякі постійно носять їх «за пазухою». Пацієнти цього корпусу гуляють на закритому майданчику, який повністю зацементований і має недостатню кількість лавок для сидіння, а також навісів від сонячних променів. Все це створює незручності для жінок – у літню спеку асфальт сильно нагрівається. Також на цьому майданчику відсутній туалет, тому підопічні вимушені справляти природні потреби на асфальт.

При ознайомленні з медичною документацією виявлено, що індивідуальні програми реабілітації для осіб з інвалідністю заповнені некоректно. Це призвело до того, що підопічні не забезпечені належною кількістю технічних засобів реабілітації – відсутні приліжкові столики, лежачі підопічні користуються відрами замість туалетних стільців.

За результатами візиту будуть підготовлені акти реагування та надіслані до Міністерства соціальної політики України і Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

05.07.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація