логін / реєстраціяMenu

У Виноградівському хоспісі підопічні вимушені терпіти пекельний біль

26.01.2018 | www.npm.org.ua

У Виноградівському хоспісі не лікують біль та утримують хворих проти їхньої волі. Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

До Уповноваженого звернулася донька хворої жінки, яка перебувала на лікуванні у хоспісному відділенні Виноградівського геріатричного пансіонату Закарпатської області.

У своєму зверненні вона стверджувала, що її матері не надали медичну допомогу в повному обсязі та силоміць утримували через несплату рахунків за перебування в хоспісі аж до втручання Уповноваженого з прав людини.

За її словами, у закладі немає ліцензії на медичні наркотичні препарати й ніякої допомоги хворим там не надається.

«Ситуація з Виноградівським хоспісом виходить за межі здорового глузду. Паліативні хворі, перебуваючи у важкому стані у відділенні хоспісного догляду, не можуть отримувати знеболення для лікування хронічного больового синдрому, тому вимушені терпіти пекельний біль. Це справжнє катування», – зазначає регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого в Закарпатській області Олег Григор’єв.

24 листопада 2017 року монітори Національного превентивного механізму (НПМ) здійснили моніторинговий візит до відділення паліативного догляду Виноградівського геріатричного пансіонату.

За результатами проведеного візиту було відкрито провадження Уповноваженого з прав людини щодо захисту прав підопічних відділення паліативного догляду цього закладу. У рамках цього провадження Уповноважений звернулася до прокурора Закарпатської області з проханням прийняти і зареєструвати звернення з внесенням повідомлених у ньому відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

25.01.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація