логін / реєстраціяMenu

Моніторинговий візит до ДУ «Бахмутська установа виконання покарань № 6»

12.10.2020 | Максим Ревякін, Павло Шваб, Тамара Горбачевська | khpg.org

7 жовтня 2020 року моніторингова група ХПГ у складі Максима Ревякіна, Павла Шваба і Тамари Горбачевської відвідала ДУ «Бахмутська установа виконання покарань № 6».

Бахмутська УВП № 6 виконує функції слідчого ізолятора. На базі установи є сектор довічно позбавлених волі, де утримується 54 особи. Також є господарський блок для засуджених до позбавлення волі на певний строк, які працюють обслуговуючим персоналом установи. Таких засуджених на момент візиту нараховувалося 18 осіб.

Чисельність адміністрації установи складає 339 осіб. Усього в установі тримається 742 ув’язнених та засуджених.

Господарський блок

Кімнати господарського блоку чисті, нещодавно відремонтовані. У спальних приміщеннях доволі просторо і світло, ліжка стоять на достатній відстані одне від одного, у кожному спальному приміщенні наявні баки із питною водою.

Туалетна кімната у блоці дещо замала, але має охайний вигляд, сантехніка справна. У кімнаті гігієни є три рукомийники та душова кабінка. У кімнаті встановлений бойлер, отже, завжди є гаряча вода.

Кімната для приймання їжі гарно відремонтована, наявна мікрохвильовка та мультиварка, засуджені можуть дивитися телевізор під час приймання їжі.

У блоці є графік санітарної обробки приміщень, обробка проводиться 6 разів на день.

Також у блоці є комп’ютерний клас. Засуджені можуть користуватись Інтернетом за графіку за 50 гривень на місяць.

Сектор для осіб, довічно позбавлених волі

У секторі на момент візиту відбували покарання 54 засуджених. Переважно засуджені перебувають у камерах по 2 та 4 особи. Камери мають охайний вигляд, майже в кожній камері є телевізор. Деякі засуджені тримають у камерах котів. Порожні камери в секторі були відсутні.

Як і в інших установах, у секторі є прогулянкові дворики зі спортивним обладнанням. Два дворики відремонтовані, з них один призначений для матерів із дітьми.

Інші дворики типові та застарілі.

Дворики розташовані на даху будинку і до них ледь-ледь потрапляє денне світло – складається враження перебування в замкнутій камері з невеликим просвітом для потрапляння світла.

Кухня

На час візиту основна кухня ремонтувалася. Їжа готувалася на резервній, добре оснащеній кухні, яка була побудована у 2015 році. Їжа готувалася за допомогою дров’яних печей.

Медична частина

На час візиту в медичній частині перебувало 20 хворих. Дефіциту персоналу та лікарських засобів не відчувається. Частина добре обладнана, є сучасний флюорограф та сучасний стоматологічний кабінет. Стоматолог ставить пломби засудженим, що здійснюється в установах виконання покарань досить рідко, зазвичай лише виривають зуби. У лабораторії є апарат для виявлення вірусу гепатиту C. Під час пандемії COVID-19 двоє представників адміністрації установи перехворіли на цю хворобу.


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація