логін / реєстраціяMenu

«ЛНР» передала Києву 42 засуджених

13.12.2018

«Влада» непідконтрольної частини Луганської області передала Києву 42 ув’язнених для відбування покарання на підконтрольній території, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, – передає BBC Україна.

Фото: УНІАН

«Щойно у містечку Щастя забрала наших засуджених, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній частині Луганської області», – написала пані Денісова 12 грудня у Facebook.

За її словами, засуджені «самі, через рідних і близьких людей або ж за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій урядом України території».

Пані Денісова відмітила, що її офіс отримав близько 1000 звернень з подібними проханнями.

Мова про засуджених, які станом на весну 2014 року перебували у в’язницях на території «ДНР» та «ЛНР» й залишаються там донині.

«Цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали нам 42 особи», – йдеться в повідомленні у соцмережі.

Разом із засудженими українській владі передали і їхні кримінальні справи.

Це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, що відбувалися в Мінську.

Уповноважена підкреслила, що «це перший випадок передачі ув’язнених з непідконтрольних територій Луганської області».

Раніше представник України в Тимчасовій контактній групі на Мінських перемовинах Євген Марчук в інтерв’ю ВВС News Україна заявив, що подібна передача може бути «знаком, який покаже, що можна домовлятися».

За його словами, є згода сторін на повернення на територію України в’язнів, яких «засудили ще до початку подій на Донбасі і які не пов’язані з ними, але відбувають покарання в ОРДЛО».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація