логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: завершено розслідування стосовно судді

19.11.2018

Завершено розслідування стосовно заступника голови Дніпровського районного суду міста Києва за фактами винесення завідомо неправосудних рішень про застосування запобіжних заходів, у тому числі тримання під вартою, щодо 4 осіб, яких 18 лютого 2014 року (під час акцій протесту) працівниками правоохоронних органів незаконно затримано, сфальсифіковано матеріали провадження і притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях, а до суду подані незаконні клопотання про їх арешт. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки).

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення підозрюваного з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація