логін / реєстраціяMenu

Майору ЗСУ Головку змінили запобіжний захід

18.01.2018 | Єлизавета Гончарова | tyzhden.ua

У Костянтинівці Донецької області з залу суду під особисті зобов’язання депутата Верховної Ради Юрія Тимошенка випустили майора ЗСУ Олега Головка. Зараз він разом з волонтерами прямує для оформлення в лікарню ближче до дому, щоб отримати діагноз та гідне лікування.

«Тиждень» двічі писав про перебіг справи Головка, який наполягає, що всі обвинувачення в розбої та вимаганні грошей у місцевого підприємця побудовані на катуваннях, а докази сфальсифіковані. На останньому засіданні, яке відбулось в апеляційному суді Бахмута, вирок був скасований, справа передана на дорозслідування. Але тоді суддя залишив Головка, який страждає на гіпертонічну хворобу, за ґратами, де він перебуває вже більше двох років.

На суді в Костянтинівці були присутні фахівці міжнародних правозахисних організацій та представники Уповноваженого з прав людини. До суду надійшло п’ять клопотань від народних депутатів, а Юрій Тимошенко особисто приїхав до суду.

«Напередодні суду, коли Олега етапували до Костянтинівки, йому викликали „швидку“, лікар констатував передінфарктний стан. Тому зараз головне – лікування Олега», – розповіла волонтерка з позивним «Рись», котра опікується Головком.

Наступний суд призначено на 5 лютого, де буде вже розбиратися справа по суті.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація