логін / реєстраціяMenu

Суд відмовився взяти під варту затриманого напередодні екс-беркутівця

26.01.2017 | Андрій Голуб | tyzhden.ua

Печерський райсуд виніс рішення про запобіжний захід щодо екс-працівника першої роти київського «Беркуту» Дмитра Вознюка. Про це із зали суду повідомив кореспондент Тиждень.ua.

«Застосувати щодо Вознюка запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23 до 6 ранку по 25.03.2017 року. Ухвала Може бути оскаржена в апеляційному суді протягом семи днів»,– йдеться у рішенні суду, яке виніс суддя Карабань.

Прокурор Руслан Ткаченко заявив, що після отримання повного тексту ухвали буде вирішуватися питання щодо апеляції.

Під час розгляду справи прокуратура стверджувала, що Вознюк перебуває у розшуку з 18 лютого 2016 року і може перешкоджати слідству, перебуваючи на волі.

Водночас сторона захисту заявила, що Вознюк із 2015 року працює охоронцем у приватній структурі та є відповідні документи, які це підтверджують. Також він нібито весь цей час проживав у квартирі, яка належить його дружині.

Нагадаємо, Вознюка затримали 24 січня. Екс-беркутівцю інкримінують незаконне затримання із застосуванням сили 18 активістів громадського руху «Автомайдан» у ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського в Києві. Окрім того, йому інкримінують службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань. Затриманому вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація