логін / реєстраціяMenu

Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт щодо командира роти «Беркуту» Логвиненка

21.02.2017 | Андрій Голуб | tyzhden.ua

Солом’янський райсуд Києва відмовився розглядати по суті обвинувальний акт стосовно керівника роти «Беркуту» Анатолія Логвиненка, обвинуваченого у злочинах проти учасників Революції 2013–2014 років, зокрема у нападах на активістів «Автомайдану» 23 січня 2014 року в Кріпосному провулку в Києві, та повернув справу слідчим ГПУ. Цю інформацію підтвердив «Тижню» прокурор у справі Олександр Янушевич.

Рішення ухвалила 20 лютого суддя Солом’янського суду Олена Курова.

«Сторона захисту заявила клопотання, навела низку підстав, з яких вони вважають, що обвинувальний акт і реєстр, доданий до нього, не відповідають закону. Суддя визнала це клопотання обґрунтованим і тому повернула. Зараз я не маю на руках ухвали, і які саме доводи адвокатів вона взяла до уваги, я не можу сказати і не можу судити»,– зазначив Янушевич.

За його словами, прокуратура оскаржить це рішення суду.

«У будь-якому разі ми оскаржимо це рішення, але по пунктах сказати, які доводи, не можемо. Повний текст ухвали буде за два дні»,– додав він.

Окрім того, у Солом’янському суді на розгляді перебуває ще один обвинувальний акт стосовно заступника Логвиненка та ще сімох його підлеглих.

«Мало вирішуватися питання про об’єднання цих двох актів, але тепер воно вже не актуальне. Тепер вона (Курова – Ред.) напевне поверне його судді, якій вперше прийшов цей акт. Це питання підвішене»,– наголосив Янушевич.

Обвинувальний акт щодо Логвиненка передали на розгляд у суди ще 15 січня 2016 року. Жодного запобіжного заходу до Логвиненка не застосували. Справа потрапила на розгляд до Оболонського райсуду Києва. Прокуратура наполягала, що ця установа не має права розглядати справу Логвиненка, оскільки судді, у тому числі голова, брали участь у затриманнях активістів «Автомайдану». Прокурори наполягали на зміні підсудності. Зрештою, справу передали на розгляд у Солом’янський суд.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація