логін / реєстраціяMenu

Грабували перехожих – ДБР повідомило про підозру трьом поліцейським

30.09.2021 | ХПГ-інформ | khpg.org

Трьох харківських правоохоронців підозрюють у тому, що рік тому вони після закінчення робочої зміни напали на двох перехожих.

Працівники Територіального управління ДБР Полтави за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру трьом співробітникам патрульної служби Нацполіції в Харківській області, які напали та пограбували двох громадян.

«Вони почали бити чоловіків, повалили на землю та забрали у них 30 тис. гривень і телефон», – йдеться у повідомленні на сайті ДБР. Патрульним оголошено про підозру у пограбуванні, поєднаному з насильством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 186 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

На сайті Харківської прокуратури уточнюється, що йдеться про командира роти патрульної служби особливого призначення ГУНП в області та його двох заступників.

Нагадаємо, у червні у Харкові затримали дев’ятьох правоохоронців, які катували наркозалежних. Поліцейські вимагали з кожного наркозалежного від 200 до 500 доларів. У разі відмови від «вигідної угоди» били і піддавали тортурам. Задокументовано понад п’ятдесят таких випадків. До складу злочинного угруповання входили діючі та колишні посадовці Національної поліції.


За результатами «Національного моніторингу незаконного насильства в поліції в Україні в 2020 році», 56,2 % респондентів оцінили поліцію як неефективну. Значна частина суспільства (59,7 %) вважає, що потенційний ризик стати жертвою тортур або жорстокого поводження в поліції зберігається практично для будь-якої людини на території України, незалежно від її минулого й особистих характеристик.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація