логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Суд дозволив спеціальний розгляд справи «ексберкутівців»

03.06.2021 | ПК

«Беркут» на Майдані (архівне фото)

Святошинський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального судового розгляду у справі по обвинуваченню колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка, Павла Аброськіна та Олега Янішевського у вбивствах під час Євромайдану на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року та інших злочинах, повідомляє ГО «Адвокатська дорадча група».

Клопотання прокурора про об’єднання цього провадження із провадженням по обвинуваченню «ексберкутівців» Олександра Маринченка та Сергія Тамтури, які повернулись після обміну у грудні 2019 року, суд передає на розгляд колегії суддів, яка розглядає власне справу Маринченка і Тамтури (це та сама колегія, але така передача – необхідний процедурний момент), ідеться в повідомленні.

«Суд присяжних вважає доведеним, що Зінченко, Аброськін та Янішевський не прибувають до суду з метою уникнення кримінальної відповідальності. Твердження сторони захисту, що обвинувачені лише 2 рази допустили неявку до суду, не ґрунтуються на матеріалах справи, за якими таких неявок за відповідними викликами суду зафіксовано більше семи», – зазначив у своїй ухвалі головуючий суддя Сергій Дячук.

«Прокурор Ігор Зємсков надав суду докази, що обвинувачені знаходяться на непідконтрольній Україні території. Зокрема, Сергій Зінченко, за словами прокурора, живе в Донецьку та проходить військову службу в так званому „першому армійському корпусі ‘ДНР’“», мовиться в повідомленні.


За даними прокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація