логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: За безпідставне затримання судитимуть правоохоронця

12.11.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно діючого поліціянта – начальника слідчого відділення одного з управлінь поліції Києва. На час скоєння злочину правоохоронець працював слідчим райуправління ГУ МВС України в місті Києві. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Ілюстраційне зображення: Майдан, лютий 2014 (фото: dt.ua)

Правоохоронцю інкриміновано скоєння за попередньою змовою групою осіб у січні 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, службового підроблення, перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, завідомо незаконного затримання, та притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

За даними слідства, ексслідчий з метою перешкоджання проведенню зборів і мітингів, безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, 21 січня 2014 року затримав на вул. Грушевського в Києві протестувальника, склав і підписав повідомлення йому про підозру у вчиненні нібито масових заворушень. Крім того, правоохоронець підробив та подав до районного суду Києва клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було протиправно задоволено судом.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація