логін / реєстраціяMenu

Поліція розслідує напад на режисерку Таїсію Кутузову

16.10.2020 | ХПГ-інформ | khpg.org

На журналістку та режисерку документального фільму «Закрий рота!» 7 жовтня напали правоохоронці. Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

Таїсія Кутузова (фото з фейсбук-сторінки)

7 жовтня Таїсія Кутузова знімала засідання виборчої комісії у селі Гатне Київської області. Місцеві жителі повідомляли, що до села на підтримку одного з кандидатів приїхали автобуси з так званими тітушками, а також поліцейські патрулі. Журналістка, що працює над фільмом про утиски свободи слова, намагалася зафільмувати все, що відбувалося. Правоохоронці заважали їй та вирвали з рук камеру. Поліцейські не представилися і не показали посвідчення. На аргументи, що вони перешкоджають роботі журналіста, не зважали. Пізніше чоловік у формі вибачився за дії колег.

Про напад режисерка одразу заявила до поліції та Державного бюро розслідувань. Як повідомляє «Детектор-медіа» з посиланням на «5 канал», правоохоронців, які потрапили на відео, відсторонили від роботи. Поліція Київської області розпочала кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).


Таїсія Кутузова – режисерка та операторка з Криму. Навчалася в Українському католицькому університеті. Кілька років співпрацювала з «Радіо Свобода». Є співрежисеркою та операторкою короткометражних документальних фільмів «Живі і Нескорені» (2016) та «Молодість 1927» (2017). У фільмі Таїсії Кутузової «Закрий рота!» йдеться про підлітка Сергія Чагарова, що намагається побороти корупцію в своєму селі. Йому погрожують і навіть підкидають на подвір’я вибухівку. Минулого року картину було показано під час фестивалю «Docudays». Нещодавно фільм отримав нагороду Baltic Sea Docs під час Baltic Sea Forum for Docs у Ризі.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація