логін / реєстраціяMenu

Поліціянтів судитимуть за вибивання зізнань в умисному вбивстві

14.09.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного із секторів Жовтоводського ВП ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та його заступника. Вони обвинувачуються у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством за попередньою змовою групою осіб та завідомо незаконному затриманні, – повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2020 року правоохоронці розслідували загибель мешканця Жовтих Вод від вибуху бойового припасу. Щоб штучно збільшити показники своєї роботи обвинувачені, за відсутності жодних обґрунтованих доказів затримали 23-річного місцевого мешканця, який у момент вибуху перебував неподалік місця події. Вже у службовому кабінеті поліціянти посадили потерпілого на стілець та почали «вибивати» зізнання в умисному вбивстві. Громадянин, у свою чергу, категорично заперечував причетність до події та наполягав, що був лише свідком трагедії.

Змушуючи визнати провину, поліціянти завдали потерпілому понад 20 ударів по різних частинах тіла, чим спричинили численні травми, які, за висновком судово-медичної експертизи, виявилися тілесними ушкодженнями середнього ступеню тяжкості.

Загалом, у відділ поліції потерпілий пробув з другої години ночі до 7 ранку. На прохання викликати медиків поліціянти не реагували і лише коли мати прийшла до поліції за сином і побачила, у якому той стані, викликала швидку допомогу, після чого чоловіка й госпіталізували.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація