логін / реєстраціяMenu

«Справи Майдану»: Завершено розслідування вбивства Юрія Вербицького

25.08.2020 | ПК

Як повідомило ДБР, завершено «досудове розслідування відносно двох осіб, підозрюваних в участі у злочинній організації, які 21 січня 2014 року викрали Луценка І. В. та Вербицького Ю. Т. з Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, катували їх і вбили Юрія Вербицького».

Юрій Вербицький (фото з відкритих джерел)

Підозрюваним інкримінується: незаконне позбавлення волі або викраденні людини, вчиненому організованою групою; створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участі у ній; незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Один із фігурантів також підозрюється у: умисному вбивстві викраденої людини, за попередньою змовою групою осіб; катуванні, за попередньою змовою групою осіб; підробленні документів та їх використанні; службовому підробленні.

У зв’язку з використанням підробленого паспорту та використання завідомо підроблених офіційних документів підозрюваний понад 5 років переховувався від органу досудового розслідування.

Підозрювані перебувають під вартою, їм надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Після завершення ознайомлення сторін з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде скеровано до суду.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація