логін / реєстраціяMenu

Швидка так і не приїхала

22.08.2020 | ХПГ-інформ | khpg.org

Ілюстраційне зображення: Shutterstock

У Кропивницькій виправній колонії № 6 через опіки загинув засуджений. Про цейдеться у повідомленні на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Адміністрація викликала швидку, але машина так і не приїхала. 

12 серпня о пів на сьому вечора до медичної частини з опіками рук і ніг звернувся засуджений Д. За його словами він отримав травми з власної необережності, коли працював у другу зміну на виробництві паливних брикетів. О сьомій викликали швидку допомогу. 

«За рішенням диспетчера та чергового старшого лікаря зміни КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради» постраждалому відмовлено у виїзді карети швидкої медичної допомоги та наданні невідкладної екстреної допомоги», – повідомляють працівники Секретаріату Омбудсмена.

На власному автомобілі одного зі співробітників колонії Д. відвезли до Кіровоградської обласної лікарні. Із повідомлення не зрозуміло – чи це відбулося того ж вечора чи наступного дня.

14 серпня постраждалому зробили операцію і помістили до палати інтенсивної терапії опікового відділення у тяжкому стані. 21 серпня засуджений Д. помер.

Про подію повідомили в чергову частину Кропивницького відділу поліції ГУ НП України в Кіровоградській області та Кіровоградську місцеву прокуратуру. До ЄРДР внесено відповідні відомості з попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 271 КК України (Порушення вимог законодавства про охорону праці).


Як ми повідомляли, 4 червня у Кропивницькій колонії № 6 від COVID-19 помер в’язень. Чоловік занедужав ще у травні: його доправили до Кропивницької лікарні № 4, де встановили діагноз «гостре запалення легень». Після цього хворого перевели до інфекційної лікарні № 1, зробили тест на коронавірус, що виявився негативним. 19 травня його повернули до колонії, помістивши на ізоляцію в окремій камері медичної частини. Проте стан чоловіка погіршувався, давалися взнаки супутні хронічні хвороби. Керівництво колонії вирішило 1 червня направити його до лікарні, щоб лікарі підготували висновки про його звільнення від відбування покарання за станом здоров’я. 3 червня ПЛР-тест на коронавірус показав позитивний результат. 4 червня чоловік помер.

Правозахисники давно звертають увагу суспільства на те, що медичне обслуговування засуджених є однією з найгостріших проблем системи виконання покарань.


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація