логін / реєстраціяMenu

На Дніпропетровщині двом поліціянтам оголошено підозру

21.08.2020 | ПК

Оголошено підозру у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності працівникам Дніпровського ВП Кам’янського ВП ГУНП у Дніпропетровській області, – повідомляє ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 лютого 2020 поліціянт з логістики та дільничний офіцер поліції вказаного відділення поліції у приміщенні поліційної станції Дніпровського відділення поліції застосовували до громадянина психологічне насильство та погрожували застосуванням насильства. Таким чином вони намагалися змусити його зізнатися у вчиненні кримінального злочину – шахрайстві (ч. 1 ст. 190 КК України).

Шляхом підроблення ряду документів правоохоронці сформували та зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомості про вчинення громадянином кримінального правопорушення. Це призвело до притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності, складання та направлення до суду обвинувального акту щодо потерпілого.

Такі дії правоохоронці вчиняли заради штучного створення показників про розкриття кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів.

Таким чином правоохоронці підозрюються у притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності та перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалось застосуванням насильства (ч. 2 ст. 372, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

Підозрюваним вручені клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Крім того, за місцем проживання та роботи фігурантів провадження проведено обшуки та вилучені персональні комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони та інші речі.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація