логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Про два провадження щодо колишніх правоохоронців

19.08.2020 | ПК

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно діючого адвоката – колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України в місті Києві, – повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 21 січня 2014 року колишній правоохоронець з метою перешкоджання акціям протесту, за відсутності будь-яких доказів незаконно затримав за нібито масові заворушення, склав і підписав повідомлення про підозру учаснику акцій протесту. Слідчий вдався до службового підроблення та в подальшому подав до районного суду Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом було протиправно задоволено.


Крім того, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно іншого колишнього старшого слідчого одного із районних управлінь ГУ МВС України в місті Києві.

Слідством встановлено, що упродовж лютого 2014 року він безпідставно склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам акцій протесту. Також правоохоронець подав до суду клопотання про обрання стосовно цих завідомо невинних осіб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Ці клопотання також протиправно були задоволені судом.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація