логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Завершено розслідування щодо експрокурора

12.08.2020 | ПК

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього прокурора відділу прокуратури Києва. На сьогодні підозрюваний – діючий адвокат. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Слідством встановлено, що колишній прокурор 21 січня 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, а також слідчими міліції, безпідставно погодив повідомлення про підозру у масових заворушеннях двом незаконно затриманим учасникам Євромайдану. У подальшому до протестувальників було незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Підозрюваному інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб; зловживання службовим становищем; службове підроблення, а також притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності прокурором, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України).

Сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування та в порядку, передбаченому ст. 290 КПК України, надано доступ до матеріалів досудового розслідування.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація