логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Черкаському поліціянту оголошено підозру

06.08.2020 | ПК

Оголошено підозру слідчому одного з відділів поліції Черкаської області, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрюваному інкриміновано притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з фальсифікацією, а також завідомо незаконне тримання під вартою (ч. 2 ст. 372, ч. 3 ст. 371 КК України).

За даними слідства, 24 січня 2014 року правоохоронець, перебуваючи на посаді слідчого одного із міськвідділів ГУ МВС у Черкаській області, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення склав і підписав повідомлення про підозру затриманій особі в масових заворушеннях та захопленні державних будівель. Наступного дня слідчий склав та подав до суду безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було протиправно задоволено судом.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація