логін / реєстраціяMenu

Події в Кагарлику. Оголошено нові підозри

02.07.2020 | ПК

Слідчі ДБР оголосили підозру оперуповноваженому Кагарлицького відділення Обухівського ВП ГУ Нацполіції в Київській області, – передає видання «Тиждень.ua» з посиланням на сайт відомства.

У ніч з 23 на 24 травня правоохоронець за вказівкою керівника тримав руки потерпілої у той час, як його керівник надягнув протигаз на жінку та періодично затискав дихальну трубку для отримання свідчень. Поліціянт підозрюється у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України).

У повідомленні також ідеться, що після початку досудового розслідування до ДБР почали надходити повідомлення про факти катувань у Кагарлицькому відділенні поліції. Зокрема, на початку січня 2020 року працівники відділення, раніше підозрювані у катуванні та зґвалтуванні, катували двох осіб для отримання зізнання у вчиненні крадіжок. Вони били потерпілих, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста. Після доставки потерпілих до відділку – застосовували до них електричний струм та прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня.

Крім того, слідством встановлено, що підозрюваний начальник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції у травні 2020 року для отримання свідчень побив ще одного громадянина, у результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Відтак, слідчі ДБР повідомили про підозру ще одного працівника Кагарлицького відділенні поліції. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Таким чином, про підозру повідомлено чотирьох працівників Кагарлицького відділення поліції.


Нагадаємо, 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту експоліціянтів Миколу Кузіва та Сергія Сулиму – їх арештовано до 22 липня. Сулима працював оперуповноваженим, а Кузів – начальником сектору кримінальної поліції в Кагарлику.

Як повідомлялося, у ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці катували жінку, яку викликали до відділку як свідка. На неї вдягали протигаз, застосовували кайданки та стріляли з табельної зброї над її головою. Після цього її кілька разів зґвалтували.

Крім цього, правоохоронці застосували фізичну силу щодо чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення. Погрожуючи йому зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли з пістолета над головою. У результаті чоловік отримав переломи ребер та носа.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація