логін / реєстраціяMenu

На Дніпропетровщині викрито злочинну організацію правоохоронців

05.06.2020 | ПК

Затримано та повідомлено про підозру начальника Павлоградського відділу поліції (Дніпропетровська область), його заступника, начальника сектору та чотирьох оперативних працівників. Правоохоронців обвинувачують у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень, крадіжках, незаконному поводження зі зброєю, а також у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

За даними слідства, поліціянти упродовж 2019–2020 років з метою швидкого розкриття та розслідування злочинів проти власності, громадської безпеки та у сфері обігу наркотичних засобів, а також для підвищення показників роботи відділу поліції примушували місцевих жителів через підкуп, надання психотропних речовин та наркотичних засобів вчиняти злочини під контролем правоохоронців. Крім того, з метою спонукання у визнанні особами вини у злочинах, до них застосовували заходи психологічного та фізичного насильства.

В рамках розслідування кримінального провадження за місцем проживання та роботи поліціянтів, зокрема у відділі поліції, проведено більше 20 санкціонованих трусів, у ході яких вилучено речові докази, що доводять фальсифікацію кримінальних проваджень, засоби катування та інші докази, що підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

Наразі встановлюються всі причетні до вчинення злочинів та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.


06.06.2020 ДБР повідомило, що Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави сімом учасникам банди поліціянтів, до складу якої входили начальник, заступник начальника відділу поліції, начальник одного із секторів та 4 оперативники Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація