логін / реєстраціяMenu

На Київщині затримано двох поліціянтів за зґвалтування та побиття (ОНОВЛЕНО)

25.05.2020 | ПК

Затримано двох працівників Кагарлицького відділення поліції (Київська область) за фактом перевищення влади, що супроводжувалися насильством, та зґвалтування, – повідомляє Офіс генпркурора.

За даними слідства, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року один із правоохоронців, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Зокрема, вдягав на неї протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, поліціянти застосували фізичну силу до чоловіка, який у цей же час перебував у приміщенні відділення поліції, в результаті чого потерпілий отримав тілесні ушкодження.

Поліціянтам готується повідомлення про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.


ДБР оголосило підозру двом поліціянтам, – повідомлено на сайті відомства 26.05.2020.

Так, оперуповноважений підозрюється у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного з секторів Кагарлицького ВП підозрюється у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувались насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Слідчими ДБР підготовлено клопотання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.


Пізніше Офіс генпрокурора повідомив, що ухвалою Голосіївського районного суду міста Києва 26 травня 2020 року до працівників Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУ Нацполіції в області застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. Працівники поліції підозрюються у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством, та зґвалтуванні (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 152 КК України).

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація