логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: «Беркутівців» підозрюють у штучному створенні доказів

21.05.2020 | ПК

Двох колишніх працівників полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Києві. повідомлено про підозру – експравоохоронцям інкримінують незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів і мітингів та надання слідчому завідомо неправдивих показань із штучним створенням доказів обвинувачення, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Ілюстраційне фото (Reuters)

Слідством встановлено, що вранці 20 січня 2014 року група так званих «тітушок» на вул. Лаврській у Києві затримала трьох учасників акції протесту, які йшли додому з Майдану Незалежності.

Затриманих передали міліції. Співробітники «Беркуту» склали рапорти та надали слідчому завідомо неправдиві показання, що особи були затримані на вулиці Грушевського під час вчинення ними злочину. Таким чином правоохоронці сфальсифікували докази щодо «майданівців». На підставі цього трьох активістів було затримано, повідомлено про підозру та взято під варту за особливо тяжкий злочин, якого вони не вчиняли.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація