логін / реєстраціяMenu

Порушено кримінальне провадження щодо недотримання правил карантину в Київському СІЗО

29.04.2020 | ПК

Офіс Генпрокурора вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам (ст. 325 КК України), що були виявлені Уповноваженою ВР України з прав людини Людмилою Денісовою під час моніторингового візиту до Київського СІЗО. Про це повідомлено на сайті відомства.

Фото з сайту ukrinform.com

Омбудсман звернулася до Офісу Генпрокурора і вказала на ймовірні порушення карантинних заходів, що можуть спричинити загрозу поширення COVID-19 у Київському СІЗО. В установі утримується понад 2,4 тис. ув’язнених та щоденно працює понад 420 осіб персоналу, а, отже розповсюдження інфекції в умовах ізоляції матиме тяжкі наслідки.

Зокрема, адміністрація установи не забезпечила засобами індивідуального захисту ув’язнених, які направляються до судів або на проведення слідчих дій, а також їхню необхідну ізоляцію після повернення. З моменту введення в пенітенціарній системі карантину з Київського слідчого ізолятора до судів було доставлено 1 648 осіб.

Крім того, медична частина СІЗО виявилася не підготовленою до роботи в умовах карантину, персонал слідчого ізолятора та медичні працівники не використовують засоби індивідуального захисту. Порушується порядок дезінфекції одягу та взуття, а також правила прийому посилок, бандеролей та передач для утримуваних осіб.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація