логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Ексберкутівцю оголошено підозру

17.04.2020 | ПК

17 квітня 2010 року повідомлено про підозру колишнього міліціянта роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві, – повідомляє Офіс генпрокурора.

30 листопада 2013 року

Підозрюваному інкримінують незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та службове підроблення (ст. 340, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, 30 листопада 2013 року колишній правоохоронець, перевищуючи свої службові повноваження, здійснив адміністративне затримання учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час нього «беркутівець» застосував до потерпілого насильницькі дії, чим незаконно перешкодив проведенню зборів. В подальшому він склав рапорт про затримання, до якого вніс завідомо неправдиві відомості.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація