логін / реєстраціяMenu

Трьох краматорських оперуповноважених підозрюють у катуванні

17.04.2020 | ПК

Трьом оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Краматорського відділу поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області оголошено підозру в катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України), – повідомляє ДБР.

Слідством встановлено, що у грудні 2019 року один з оперуповноважених отримав доручення слідчого на проведення допиту особи у рамках розслідування кримінального провадження за фактом вчинення шахрайських дій. Після того, як 18-річний потерпілий з’явився на виклик, поліцейський провів його до службового кабінету, де на них вже чекали ще двоє оперуповноважених. Без висунення будь-яких вимог один з підозрюваних завдав чоловікові кілька ударів по голові, вимагаючи визнати вину у скоєнні злочину, до якого той не причетний.

З метою здобуття зізнання, підозрювані примушували громадянина ставати лицем до стіни та били ґумовим кийком, погрожували електрошокером, зв’язували йому руки та ноги клейкою стрічкою, позбавляли можливости дихати, притискаючи поліетиленовий пакет до обличчя потерпілого. Катування тривали майже 4 години та не призвели до бажаного для підозрюваних результату.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація