логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Старшого слідчого підозрюють у переслідуванні протестувальників

08.04.2020 | ПК

7 квітня 2020 року повідомлено про підозру діючого співробітника правоохоронного органу – керівника слідчого відділення одного з районних управлінь ГУ Нацполіції України в місті Києві. У січні 2014 року він обіймав посаду старшого слідчого райуправління ГУ МВС України в м. Києві.

Правоохоронець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, скоєних під час масових протестів у 2013–2014 роках, – повідомляє Офіс генпрокурора.

Євромайдан (фото: Reuters)

Встановлено, що старший слідчий, з метою перешкоджання акціям протесту, безпідставно, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення, незаконно затримав за нібито масові заворушення, склав і підписав повідомлення про підозру учаснику акцій протесту. При цьому правоохоронець вдався до службового підроблення. Згодом він подав до районного суду Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно завідомо невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке було протиправно задоволено судом.

Вирішується питання про застосування запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від посади.


За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали загалом 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, з 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинуло 17 силовиків.
Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація