логін / реєстраціяMenu

Двох одеських патрульних судитимуть за обвинуваченням у катуванні

01.04.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт щодо інспектора та поліціянта роти одного з батальйонів Управління патрульної поліції в Одеській області. Правоохоронці обвинувачуються у катуванні вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 127 КК України), – повідомляє ДБР.

Слідством установлено, що 1 червня 2019 року правоохоронці під час здійснення патрулювання залізничного вокзалу в Одесі побачили двох громадян, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Поліціянти вирішили змусити останніх зізнатися у крадіжці золотого ланцюга, яку ті не вчиняли. Вони незаконно затримали осіб та проти волі доставили до опорного пункту поліції, у якому інспектор почав чинити психологічний тиск та бити потерпілого. Для припинення подальшого знущання над товаришем, інший потерпілий змушений був віддати власний ланцюг, який не був золотим, проте поліціянт роти також почав завдавати йому численних ударів.

Потерпілі благали поліціянтів припинити побиття, звертали їхню увагу на проблеми зі здоров’ям та повідомляли про намір звернутися до правоохоронних органів. У відповідь на це правоохоронці продовжували побиття ще з більшою жорстокістю.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація