логін / реєстраціяMenu

Судитимуть маріупольського поліціянта

24.03.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно дільничного офіцера поліції сектору превенції Центрального відділу поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області, – повідомляє ДБР.

Правоохоронець обвинувачується у незаконному придбанні та збуті наркотичних речовин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України); перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством, за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України); завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення (ч. 2 ст. 383 КК України).

Слідством встановлено, що у вересні 2017 року поліціянт у змові з іншим дільничним офіцером та колишнім працівником поліції без законних підстав затримав місцевого мешканця, якого доставили до службового приміщення поліції в місті Маріуполі.

Застосовуючи насильство та погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення вигаданого тяжкого злочину, поліціянт змусив затриманого погодитись продавати канабіс. Також громадянин мав повідомляти дільничного про осіб, які придбають наркотичну речовину, щоби той міг їх викривати в подальшому. Для цього правоохоронець особисто забезпечив затриманого наркотиками.

Таким чином правоохоронець, штучно створюючи докази обвинувачення у скоєнні злочину, фіктивно підвищував показники своєї роботи з розкриття та виявлення незаконного обігу наркотичних засобів.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація