логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: Повідомлено про підозру колишнього керівника підрозділу МВС

21.03.2020 | ПК

20 березня 2020 року про підозру в незаконному перешкоджанні проведенню мирних зборів громадян 30 листопада 2013 року в Києві на Майдані Незалежности повідомлено колишнього начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві, – повідомляє Офіс генпрокурора.

30 листопада 2013 року

За версією слідства, вказана особа підозрюється в організації незаконного перешкоджання проведенню зборів громадян, внаслідок чого невстановлені співробітники спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовці внутрішніх військ МВС України витіснили від Монумента Незалежности та пам’ятника засновникам Києва за межі площі близько 300 учасників зборів, тим самим припинивши їх участь у мирному зібранні, – мовиться в повідомленні.

Ім’я підозрюваного не назване. Питання про обрання йому запобіжного заходу вирішується.


Нагадаємо, уночі 30 листопада 2013 року міліційний спецпідрозділ «Беркут» жорстоко розігнав мирних протестувальників на Майдані Незалежности у столиці. В одному з перших повідомлень ЗМІ йшлося: «Штурм почався близько 4 ранку. (…) Активісти Євромайдану розповідають: близько двох тисяч озброєних спецназівців пішли проти кількох сотень мирних демонстрантів. Активістів били ногами, кийками , застосовували шумові гранати і газ. Інші активісти кажуть: зараз „Беркут“ патрулює нічний центр міста в пошуках активістів. Головну площу прибирають комунальники».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація