логін / реєстраціяMenu

Судитимуть двох одеських поліціянтів

20.03.2020 | ПК

До суду скеровано обвинувальний акт щодо двох одеських правоохоронців за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства та зброї, службовому підробленні, а також незаконних діях з інформацією (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 362 КК України), – повідомляє ДБР.

На час скоєння злочину обвинувачені перебували на оперативних посадах Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУ МВС в Одеській області.

Слідством встановлено, що 7 жовтня 2015 року в ході негласних слідчих дій у межах кримінального провадження за фактом можливого вимагання неправомірної вигоди громадянин запропонував сільському голові 3 тисячі гривень за видачу дозволу на розміщення зовнішньої реклами. Посадовець від хабара відмовився та намагався доставити громадянина на власному автомобілі до районної прокуратури для з’ясування законності його дій.

Незважаючи на те, що пропозиція неправомірної вигоди сільським головою була відхилена, один із оперуповноважених почав переслідувати посадовця, здійснив два постріли з травматичного пістолету у бік його автомобіля та заблокував авто. Після цього правоохоронець повалив сільського голову на землю та завдав декілька ударів ногою, спричинивши тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Інший оперуповноважений, розуміючи, що неправомірні дії його колеги зафіксовані за допомогою спецзасобів, вилучив карту пам’яті з відеозаписом та видалив її вміст. Після цього він підробив протоколи про негласні слідчі дії та направив їх до прокуратури для подальшого використання у кримінальному провадженні.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація